McLoughlin Scar Tissue Release®, MSTR®
Ärrbehandling

Ärr kan orsaka smärta, minskad rörlighet, förlorad eller nedsatt känsel, försämrade nervimpulser, domningar, stickningar, stelhet, knölig bindväv, försämrad blodcirkulation, försämrat lymfflöde, svullnad, muskelsvaghet, klåda, besvär med de inre organen, minskad energi och psykiskt lidande. De kan också se obehagliga och fula ut. Obehandlade ärr kan medföra att andra typer av behandlingar inte fungerar, även om symptomen inte sitter just där ärren sitter.

MSTR® är en mycket mjuk behandlingsmetod utan smärtsamma ingrepp. Med fingertopparna utförs små, specialiserade grepp över ärrvävnaden. Ärret blir mjukare och mer elastiskt. Blod- och lymfcirkulation, nervimpulser och energiflöde ökar genom ärret. Detta leder till att de besvär som ärret orsakar avtar eller försvinner helt. MSTR® är en metod som verkligen förändrar liv och det spelar ingen roll hur gammalt ärret är. Resultaten visar sig ofta inom några minuter och du som är terapeut kan lära dig metoden på en endast en dag! 

Nedan kan du läsa om några klientfall som visar vilka effekter som MSTR®-behandlingar kan få, samt om kursupplägget om du vill lära dig denna fantastiska metod.

Ärr mellan läpp och näsa

De här bilderna visar tydligt hur MSTR®-behandlingen leder till att ärren blir mindre synliga och att de inte drar lika mycket i vävnaden runt omkring.

Behandlad av Alastair McLoughlin, grundaren av MSTR®


Blindtarmsärr från tonåren

M hade haft besvär med höger höft många år och kunde inte göra utfall utan att tappa balansen. Hon hade ingen aning om att det kunde bero på blindtarmsärret. 
Direkt efter första behandlingen, som tog ca 5 minuter, kunde hon göra utfall utan problem. Senare på dagen upptäckte hon att hon även hade återfått känsel i sina tår.

Behandlad av Monika Lindblom, MSTR®-instruktör

Kims berättelse

 ”Jag ångrar inte en sekund att jag vände mig till Monika för att få mitt ärr behandlat. Ärret är efter att jag förlöstes med kejsarsnitt i augusti 2021, i oktober 2021 gick jag på min första behandling.   
Innan jag fick ärret behandlat kände jag mig låst i kroppen, ärret spände och drog mig framåt, neråt. Magen var konstigt svullen och jag hade problem med att tömma tarmen. Jag kände även att ärret på något sätt påverkade mitt psyke. Jag kände mig nedstämd och ledsen, samtidigt som jag var mycket trött och orkeslös. Vid några tillfällen hade jag även haft fruktansvärt ont både i ärret och i magen, jag kunde knappt gå eller ens vrida överkroppen.  

Givetvis är det inte konstigt att det tar tid att återhämta sig efter graviditet och förlossning, speciellt om förlossningen inneburit en stor bukoperation, och människor i min omgivning menade att jag skulle ha tålamod, vänta ut tiden, låta ärret läka ordentligt och inte förvänta mig att jag skulle vara rörlig eller kunna motionera på länge. Men jag kände dels att känslorna både psykiskt och fysiskt var djupare än att ärret behövde tid, och att jag inte kunde acceptera att "slösa" hela min mammaledighet på att vara så begränsad.   

Lyckligt nog så fick jag veta att Monika tillhandahåller denna behandling och jag kontaktade henne omedelbart och ca 10 veckor efter kejsarsnittet var jag på första behandlingen.   Första gången, halvvägs in i behandlingen, ber Monika mig att känna över ärret och tårarna kom direkt. Det kändes som jag, jag kände min mage och jag vågade känna på ärret, vilket jag inte vågat göra innan. Och det var en underbar känsla att ha känsel i magen igen. Redan efter första behandlingen kunde jag sätta mig rakt ner på huk och knyta skorna. Jag flög ut från hennes mottagning med huvudet uppe i molnen. Allt hade lättat, jag kände mig fri och lycklig igen. Jag fick 2 behandlingar till och nu känner jag inte av ärret mer än de få tillfällen som min dotter sparkar mig där under amning, haha.   Jag tränar, promenerar, bär bebis, lyfter barnvagn, svullnaden i magen är borta och problemen med tarmen likaså. Livet har verkligen fått tillbaka gnistan.”   
Kim Rolfsson   

Monikas kommentar:
Kim var i stort sett helt besvärsfri redan efter en behandling. Hon fick 2 till ändå, eftersom jag ville lösa upp ärret djupare ner också. Efter 2 behandlingar kunde hon även sitta skräddare igen, samt göra plankan (styrketräning för bålen).

Muskelbristning i överarm

2 år efter skadan hade H fortfarande ont. Rörligheten var också begränsad, vilket försvårade hennes jobb som yogainstruktör. 
H hade fått både osteopatisk behandling och bowenterapi, men det hade inte hjälpt. Orsaken till det var att det fanns ärrvävnad vid skadestället, samt fibrös vävnad i större delen av deltoideusmuskeln.
Efter 4 MSTR®-behandlingar hade H återfått sin rörlighet. 

Behandlad av Monika Lindblom, MSTR®-instruktör

Ärr på handled

När L var fyra år gammal, år 1999, ramlade och tog emot med handen på ett fönster, handen gick igenom fönstret och hon skar sig illa. 2021 hade hon fortfarande ingen känsel i ärret. Hon besvärades också av stickningar och domningar i fingrarna. Rörligheten var begränsad, vilket gjorde det svårt att styrketräna.
Efter 4 behandlingar, á 7 minuter, har hon bättre känsel, full rörlighet och endast svaga stickningar och domningar kvar i några fingrar. Nu tränar hon styrketräning var/varannan dag och är superlycklig över det.   

Behandlad av Nicci Vinelöv, MSTR®-terapeut i Klippan
KURSUPPLÄGG
I denna 8-timmarskurs får du fördjupad information om den praktiska tillämpningen av MSTR®. Du får möjlighet att öva på dina kurskamrater. Kraftfullt och roligt lärande, som inkluderar hudens funktion, hur ärr bildas och hur de påverkar kroppen, emotionella/psykiska aspekter av ett ärr, indikationer och kontraindikationer, anamnes och klientkontakt och praktiska tillämpningar. I kursen tar vi också upp hur du kan använda samma teknik på t ex plantar fasciit, vikingasjukan och spända muskler.

För att bli certifierad MSTR®-terapeut ska du efter kursen genomföra ett skriftligt prov, samt utföra 5 praktikfall där du kan påvisa god information och tydliga behandlingsresultat. Om du behöver stöd och hjälp under studietiden kontaktar du din instruktör. 
När du är certifierad får du, förutom ett certifikat, tillgång till logotypen "Approved practitioner", marknadsföringsvideos, terapeutgrupp på Facebook och gratis registrering på den internationella terapeutlistan. 

KRAV PÅ FÖRKUNSKAPER
Diplom/certifikat från en erkänd kroppsterapiutbildning
Eller
Försäkring som täcker kroppsbehandling, samt att du kan påvisa utbildning i anatomi och fysiologi. 

Utöver det ovan krävs att du också har erfarenhet av regelbunden klientkontakt. 
Kontakta HälsoMedveten om du är osäker på om du har den kunskap som krävs. 

Mer ingående information om MSTR® hittar du här:

MSTR®-instruktör
Monika Lindblom

KURSAVGIFT: 2925 kr plus 25 % moms

När anmälan är gjord skickas faktura och välkomstbrev från HälsoMedveten
Nyhetsbrev
Få information om våra kurser
NYHETSBREV om hälsa
HälsoMedveten skickar då och då ut information och tips. 
Sök