OrtoAku

En kombination av ortobionomi, öronakupunktur (utan nålar) och kinesiologi.

OrtoAku är en enkel metod som bara tar ett par dagar att lära sig och är ett fantastiskt komplement för alla kroppterapeuter. Den går snabbt att utföra och ger många gånger omedelbara effekter.

Med kinesiologins hjälp kan du hitta triggerpunkter i ryggrad, muskler och leder. När du har hittat besvärspunkten hittar du, också med kinesiologins hjälp, lämplig öronakupunkturpunkt som stärker besvärsområdet, samt en position där den påverkade muskeln slappnar av som bäst. Därefter behandlar du triggerpunkt och öronpunkt samtidigt, med klientens kropp i den framtestade positionen. Ett energiflöde kommer igång, vanligtvis inom 30-90 sekunder, och en process startar för att området ska återfå balans.

OrtoAku kan utföras med klienten liggande, sittande eller stående, beroende på vad som ska behandlas. När balanseringen är klar kan man med fördel sätta in ett plåster med öronakupunkturfrö på den aktuella öronpunkten, för att förlänga effekten av behandlingen.

Lär dig metoden

Varför lära sig OrtoAku?
OrtoAku ger ofta lindring ganska omgående, eftersom kroppen har fått signaler som hjälper den att rätta till det som är fel. Symptomen sitter inte alltid där man har ont. Med kinesiologin kan man hitta vilket område som påverkar mest och vilken typ av balansering som lämpar sig bäst.

De öronpunkter som kommer upp i testet kan ge ledtrådar till varför en person har besvär. Det kan t ex visa sig att det finns en koppling mellan en ond axel och lungorna.

OrtoAku förstärker effekten av andra typer av behandlingar och kan med fördel kombineras med andra behandlingsmetoder.

Kursupplägg - 2 dagar
Dag 1:
Förmiddagen: Teori, för att du ska få en förståelse för metoden.
Eftermiddag: Praktisk arbete. Du lär dig hur du med hjälp av kinesiologi hittar specifik triggerpunkt i ett besvärsområde, specifik öronpunkt och specifik position, samt hur du behandlar.

Dag 2:
Du lär dig att med kinesiologi testa många områden samtidigt, t ex hela ryggraden eller större muskelpartier, samt hur du hittar vad i området som är prioritet. Du lär dig hur du går tillväga när det är många områden som behöver behandlas.Nyhetsbrev
Få information om våra kurser
NYHETSBREV om hälsa
HälsoMedveten skickar då och då ut information och tips. 
Sök