Butik

Butiken är stängd 17-26 februari

Du kan göra din beställning och betalning ändå, men varorna skickas först 27 februari

Flor Essence 5-pack

ETT ÖRTBLANDNING SOM STARTADE SIN HISTORIA HOS INDIANER I KANADA

Ett mycket utrensande, matsmältningsfrämjande och immunstärkande örtte som härstamma från en indianstam i Kanada.
Då hade den vad man vet inte något speciellt namn, utan var beskrivet som ett te för kropp, själ och ande. En medicinman gav denna blandning till en mycket sjuk engelsk kvinna i slutet på 1800-talet. Kvinnan blev frisk och gav i sin tur många år senare, på 1920-talet, receptet till den kanadensiska sjuksköterskan Rene Caisse.

Blandningen innehöll från början 8 örter, men efter att Rene hade laborerat med receptet under en tid fann hon att det var 4 av dessa örter som var de viktigaste. Dessa örter var kardborrerot, röd alm, bergssyra och turkisk rabarberrot. 

Under en period arbetade Rene Caisse tillsammans med den då berömda Dr. Brusch (president Kennedy´s läkare), som var mycket intresserad av örtmedicin. Efter Rene´s bortgång fortsatte Dr. Brusch att studera och prova örtblandningen för att se om effekten av den kunde ökas ytterligare. Slutprodukten av detta arbete blev Flor*Essence, som innehåller 8 örter. Rättigheterna att producera Flor*Essence tillföll företaget FLORA i Kanada, genom hälsoutbildare och radio broadcaster Elaine Alexander som några år tidigare hade fått rättigheterna av Dr. Brusch. FLORA är ett företag som är mycket noggranna när det gäller både odling, skörd och torkning av örterna. Det var därför Elaine Alexander valde just dem. 

Innehåll: Rödklöver, kelp, benediktinertistel, röd alm, bergsyra, vattenkrasse, kardborrerot och turkisk rabarberrot.

Förpackningen innehåller 3 påsar och varje påse blir ca 1 liter te, som förvaras i steriliserade glasflaskor i kylskåpet. Anvisning på beredning medföljer. 

Dosering: 30-60 ml per dag av det färdiga teet med minst lika mycket vatten eller enligt proffessionell rekommendation. Drickes långsamt varmt eller kallt, men helst varmt. Rekommenderad dos bör ej överkridas. Fast man inte brukar rekommendera att man intar samma örter under lång tid, så har man med Flor Essence inte funnit några problem med att dricka det dagligen som vilket te som helst. Tvärtom, det är en fördel att ta det under lång tid. Det kan därför vara mer lönsamt att köpa ett 5-pack.

Rekommenderas inte till gravida eller för de som ammar. 

Kr1,800.00

Sök